en blog om vand

Sys Bjerre 26. marts 2010
vand

vand er det som kommer ud af mit højre øje, tilsyneladende uden grund.
hvis det kom ud af begge mine øjne ville det være fordi jeg var ked af det. eller havde set en reklame for merci chokolade, eller den med hunden og marmeladen hvor den fælder en tåre til sidst. altså hunden.
men idag er det åbenbart den slags vand som kun kommer fra højre øje. har jeg sovet på en bestemt måde som har upsettet øje? ingen ved det. men lidt pres nu. ligner jeg har fået bank. på højre øje.

vand er også det man drømmer om når man har drukket for mange øl sammen med yoav og drengene torsdag nat.
det er det man craver når man vågner. det eneste man har lyst til. bare at fylde hænderne med iskoldt, krystalklart vand, a la de gamle reklamer for kildevand hvor de svømmer rund med citroner. (eller er det også noget jeg har drømt?) jeg er meget påvirket af reklamer, ser jeg nu.

vand er det man skal bruge når man skal rette op på sit udssende morgenen efter.
når det hår som man fint havde krøllet for at fejre 1,5 års dag med Kæreste, nu ligner en blanding mellem en resterne af en gammel mands toupé og en puddel der er blevet kørt over. vand er også godt til at fjerne rester af øjenvippelim, som i nattens løb har bevæget sig ned omkring næsen (oh but how?).

vand er det man blir så frygelig bitter over, at der er lukket for, når man har det på denne måde.
fraværet af vand kan gøre én meget vred på viceværten over at han kun sætter sedler op i elevatoren omkring denne vandberøvelse. man tager jo ikke elevatoren når man bor på 2. (slet ikke efter at være startet til fitness og sundhed.)
og bitter over at denne åbenbart skal vare flere timer.
der lukkes for vandet fra 9-13 grundet reperation. det stod der. og man kunne fristes til at sige at det var fraværet af vand der gjorde det næsten umuligt for én ikke at tage sedlen ned og bide den i stykker med sine skarpe tænder.
men samtidig var det også fraværet af vand, og dermed fraværet af tandbørstning, som gjorde at man lod være. gammel øl og hår på tænderne, og derefter fedtet seddel fra vesterbro elevator virker ikke ligefrem som en appetitlig kombi. heller ikke rart at skulle spise papir når man er så tørstig.

men fraværet af vand kan også have flere fatale konsekvenser på sådan en dejlig forårsmorgen.
man kan muligvis ende med at ligne en østers med et får på hovedet, i sit pas, 10 år frem. såfremt man selvfølgelig kun har 1 dag til at få lavet et express pas, da man er kommet til at købe en rejse til dubai, uden at overveje at både én selv og Kæreste har været i Israel adskillige gange på det gamle pas. how foolish a thing to do. og ikke at jeg nogensinde kunne være så ubetænksom.
vil også gerne lige benytte lejligheden til at takke vores gamle ven, Religion. du er der bare altid. punktum.
men rent hypotetisk: der er jo ikke nogen der har pastfotos af dem selv. liggende, det sku da lige være sådan nogen lonely planet-guidebogs typer. så resultatet er at man skal ha taget billede, uden af kunne gå i bad, jævnfør førnævnte fravær af vand.
og når Kæreste siger “det er da ligemeget. det er bare et pasfoto, du ser fin ud” ved man
1: at han lyver. det er sødt, men du ved det er løgn. det hele. du ser ikke fin ud. og det er ikke “bare” et pasfoto. det er ALDRIG “bare” et pasfoto.
2: at han tydeligvis aldrig har været en pige og haft panikangst over at skulle sætte sig ind i en fotoboks og se yndig ud på kommando, til noget som man skal glo på de næste 10 fucking år, uden at have været i bad.

vand er det der kommer ud af din søsters bruser, på den anden side af gaden. og du elsker det vand.
håndklæde, derimod, er det du har glemt, og du ender med at tørre dig i et viskestykke du finder i din søsters halvtomme lejlighed, fordi hun tydeligvis har taget alle håndklæder med ud til sin nye kæreste.
well, no mornings are perfect.

vand er også det som jeg skal dykke ned i med Kæreste hele næste uge. i dubai. ikke at ovenstående historie er sand. vand. haha. jeg er så dum.
så jeg skriver ikke derfra. men det er i nok også glade for, oven på denne 9.klasses essay.

so looong : )